Bianca 4

FASHION STRATEEG & CONSULTANT

Wat is duurzaamheid precies en hoe integreer je dit in je bedrijf? Waar moet je op letten en waar moet je beginnen?

Ik help jouw bedrijf om stap voor stap te verduurzamen, prioriteiten te stellen en doelen te bepalen en te behalen. Door samen te werken met alle afdelingen en belanghebbenden binnen jouw bedrijf zetten we de transitie naar een duurzaam en circulair modesysteem in gang.

Ik ondersteun mode-bedrijven vanuit verschillende invalshoeken.

Sustainable Fashion Consultant

Als SUSTAINABLE FASHION CONSULTANT ga ik met alle teams binnen het bedrijf aan de slag om een haalbaar stappenplan op te zetten. Met dit stappenplan staan alle neuzen dezelfde kant op en tillen we de duurzame transitie van jouw bedrijf naar een hoger plan.

  • We gaan de “why” van het bedrijf (her)formuleren. Waarom doe je wat je doet en waarom is dat belangrijk? Waar sta je als bedrijf voor?
  • We kijken naar de “how” binnen het bedrijf. Hoe doen we dit nu en hoe willen we het in de toekomst gaan doen? Waar liggen de kansen? We brengen de wensen en uitdagingen in kaart, om vervolgens te bouwen aan een helder en haalbaar duurzaam stappenplan zonder het commercieel plaatje uit het oog te verliezen.
  • “What” en “who” is ervoor nodig om de geformuleerde duurzame doelstellingen te halen?

“Duurzaamheid is
geen einddoel,
maar een proces.”

Bianca Streng mukuko-studiounsplash
Brandshoot Bianca_-10
07June2022_0628

SAMENWERKINGEN

DESIGN COACH

Als DESIGN COACH begeleid ik designafdelingen in de transitie naar circulair design. 80% van de milieu-impact wordt bepaald in de design fase. Om circulair te ontwerpen, is het ook voor designers belangrijk om een brede kennis te hebben van de productieketen. Alleen een mooi ontwerp maken is niet meer genoeg. Waarin coach ik de designers?

• Welke duurzame materialen zijn geschikt voor jouw bedrijf en collecties?
• Hoe overtuig je inkopers van jouw duurzame of innovatieve design?
• Wat is de milieu impact van jouw design?
• Waar liggen de uitdagingen in de keten?

Wil je graag verder praten om te onderzoeken
hoe we samen jouw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken?
Neem dan CONTACT met mij op.