Substainable Fashion Consultant

Onze kledingindustrie en consumptiemaatschappij hebben een grote impact op de leefomgevingen over de hele wereld. Onze aarde houdt de huidige manier van consumeren niet vol, tenzij wij bewust andere keuzes gaan maken en op een andere wijze gaan consumeren en produceren.

Als ervaren mode professional heb ik een missie. Namelijk het verduurzamen van ‘mijn’ industrie. Dit is de rode draad binnen alle werkzaamheden die ik verricht. Zo adviseer ik o.a. modebedrijven in hun transitie naar een duurzame en circulaire werkwijze.

Tevens is er meer educatie nodig over dit onderwerp: de impact van kleding en textiel op het milieu. Het is namelijk de op 1 na vervuilendste industrie ter wereld. Gelukkig kunnen we met zijn allen het tij nog keren.

Ik maak graag een positieve impact, door een divers les- en trainingsaanbod te bieden voor MBO/HBO mode opleidingen.

SPEAKER

Tijdens een inspiratiesessie van 45 minuten geef ik een interactieve en energieke talk over sustainable fashion. Ik neem de studenten mee naar de huidige stand van zaken binnen de mode business, de uitdagingen waar de industrie mee te dealen heeft en de kansen die de markt biedt. Tijdens deze sessie zoek ik de interactie op door te discussiëren a.d.h.v. stellingen en onderwerpen die ter sprake komen.

Exacte invulling nader overeen te komen.

Bianca Streng toa-heftiba-unsplash

LESGEVEN

Als interim docent ben ik inzetbaar voor het geven van (gast)lessen.

EXAMINATOR

Voor mode opleidingen ben ik inzetbaar om als extern mode expert eindexamens te beoordelen en de studenten van feedback te voorzien. Dit zal ik doen vanuit mijn ervaring en mijn visie op de toekomst van de mode.

Lesprogramma’s ontwikkelen

Duurzaamheid en circulariteit zijn niet meer weg te denken uit de mode-industrie. Deze topics zijn continue in beweging en ontwikkeling. Studenten hebben stevige kennis nodig om meerwaarde toe te voegen binnen de industrie waarin zij komen te werken. Gespecialiseerde lesprogramma’s kunnen hiervoor de basis vormen. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, video’s en opdrachten, neem ik de studenten mee door de keten van kledingproductie.

Welke onderwerpen pak ik aan?

  • Hoe ziet de keten eruit? 
  • Waar liggen de risico’s gedurende het productieproces?
  • Waar liggen de kansen gedurende de ontwikkeling van je product?
  • Wat zijn de innovaties op het gebied van materialen en technieken?
  • Wat is duurzaam en circulair design?
  • Wat zijn duurzame en circulaire kwaliteiten?

Vanuit mijn praktijkervaring ontwikkel ik lessen op maat. Hiervoor kom ik graag langs om de behoeftes bespreken. Exacte invulling nader overeen te komen.

Bianca Streng marcus-santos unsplash
Bianca Streng jasmin-chewunsplash

DOCENT TRAINING

Kennis overbrengen en studenten klaarstomen voor het bedrijfsleven. Zonder docenten, geen goede basis voor de generatie van de toekomst. Naast een passie voor lesgeven, hebben mode docenten passie voor mode. Om het lesaanbod goed af te stemmen op het bedrijfsleven, is het van belang dat docenten ook voldoende op de hoogte zijn en blijven van de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Deze kennis kom ik graag overbrengen met mijn trainingen.

Graag ga ik in gesprek om de behoeftes in kaart te brengen, om vervolgens een mooi trainingsprogramma te maken.

Wil je meer weten over mijn diensten?
Laat het me weten en neem contact met me op!