Bianca Streng mukuko-studiounsplash

BASISONDERWIJS

De mode-industrie heeft een grotere impact op het milieu dan de lucht- en scheepvaart bij elkaar opgeteld. Shocking hè!? Waarom weten we veel over de vervuiling van auto’s, maar zo weinig over de impact van onze kleding? En dan te bedenken dat kleding een eerste levensbehoefte is.

Hier kom ik graag verandering in brengen op jouw school. Naar mijn mening is er veel meer educatie nodig over dit onderwerp: de impact van kleding en textiel op mens, dier en milieu. Het is namelijk de op 1 na vervuilendste industrie ter wereld.

WATER IN JE KLEDINGKAST

Binnen mijn lesprogramma’s “Water in je Kledingkast” neem ik de groep(en) mee op een reis door de keten van kledingproductie. D.m.v. voorbeelden uit de praktijk, video’s, spellen en interactieve opdrachten gaan we met dit onderwerp aan de slag. Ik laat zien waar het vaak mis gaat, om vervolgens vooral de kansen uit te lichten. Want er zijn genoeg positieve ontwikkelingen en acties die jij zelf kan ondernemen om de wereld een stukje leefbaarder te maken in de (nabije) toekomst.

Verandering begint bij bewustwording. En met bewustwording creëren kunnen we niet vroeg genoeg beginnen.

“The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it.”

Bianca Streng AdobeStock_197605354
Bianca Streng marcus-santos unsplash
Bianca Streng every-angle-unsplash