Herbarium – vrij werk girls collectie

Herbarium

Wij worden ons steeds bewuster van het leven om ons heen. Het leven is geen vanzelfsprekendheid en bronnen zijn eindig. We verzamelen waardevolle spullen vanuit de hele wereld, plakken het in boeken, schrijven onze herinneringen erbij en maken zo ons eigen ‘Herbarium’. Natuur speelt hierin een grote rol. Dit thema zie je overal terugkomen, bijvoorbeeld in achtitectuur, interieur, winkels en mode. Ik heb een vertaling gemaakt naar een concept voor een girls collectie.

Kleine meisjes springen in hun laarsjes, gaan op ontdekkingstocht en nemen de natuur onder de loep. Bloemetjes plukken, beestjes vangen, kamperen. In het bos of in eigen tuin.

Kwaliteiten: soepele fijn geweven katoen voor jurkjes, zachte cotton stretch jersey voor t-shirts en light weight knits. Allover prints op lichte gekleurde fonts. Van bladeren en dieren tot attributen die je tegenkomt op je ontdekkingstocht. Denk aan gietertjes, potjes, een loep etc. maar ook handgeschreven testen passen in dit thema. Details als crochet en cotton tapes mogen niet ontbreken.

Stay Connected

Meer Projecten

Bianca Streng Portfolio

Common & Sense

Common & Sense   Sinds 2020 adviseer ik en werk ik samen met Common & Sense, een sustainable dameslabel uit Utrecht. Tijdens het ontwikkelen van

Studio Steelblue

In 2019 heb ik samen met mijn compagnon ons lifestyle label Studio Steelblue gelanceerd. Een label dat staat voor design, ambacht en sustainability. Met dit