EEN NIEUW BEGIN – PERSOONLIJK BLOG

Bianca Streng blog | een nieuw begin


Een nieuw begin


Om mijn visie en missie kracht bij te zetten, startte ik in 2019 samen met mijn compagnon ons duurzame fashion label Studio Steelblue. Een waanzinnig mooi avontuur, waarin ik alles kon doen wat aansluit bij mijn missie; het verduurzamen van de mode-industrie.

Het was een supermooie, interessante en leerzame periode. Toch ben ik er gaandeweg achter gekomen dat dit mij niet de energie geeft, die je wel zou moeten krijgen van je eigen label. Dat heeft met verschillende punten te maken. Een aantal hoogtepunten en leermomenten wil ik graag met jullie delen


Hoogtepunten:

  • Ik heb nog meer bijgeleerd over duurzaamheid op het gebied van mode. Mede door dit leerproces is de behoefte om mijn kennis te verspreiden een ware passie geworden.
  • Het samenwerken met andere creatives, zoals onze fotografe Elke Smit, street artist Mr. Loesoe, Stadsbrouwerij Oudewater en onze instant beauty Maxime heeft waanzinnig mooi beeldmateriaal en originele collecties voortgebracht. Het geeft mij super veel energie wanneer we met zijn allen om tafel zitten en een idee naar een hoger plan tillen.
  • De eerste knitwear collectie die binnenkwam vlak voor de lancering. Het heeft wat voeten in de aarde gehad om alles op tijd binnen te krijgen, maar als het harde werken zijn vruchten afwerpt, kan je mij niet blijer maken! We hadden gewoon een merk gelanceerd!
  • Verbinden is 1 van de kernwaarden van Studio Steelblue. Dat deden we uiteraard online, maar face-to-face interactie tijdens onze Studio Time events was voor ons misschien nog wel belangrijker. Zowel met onze fans en klanten, als met onze partners.

Leermomenten:

  • Het moeten constateren dat stoppen met Studio Steelblue de enige optie is om mijn creatieve bloed weer te laten stromen. Daarmee ben ik er ook achter gekomen dat ergens mee beginnen 100x makkelijker is dan ergens mee stoppen. Helemaal wanneer mijn hele ziel en zaligheid erin ligt en je nog steeds achter je product staat. Dit was een heftig, maar uiteindelijk waardevol leermoment. En die creatieve ideeën, die zijn er weer volop!
  • Onbekend terrein maakt mij nieuwsgierig. En onbekend terrein was er in overvloed bij het in de markt zetten van ons label. Een paar voorbeelden; een webshop bouwen én onderhouden, groeien op social media, google ads en social media-advertenties draaien, de juiste productiekanalen voor onze collecties vinden. Er zijn veel mooie dingen ontstaan uit het ontdekken van dit onbekende terrein. Ik weet nu pas echt wat er komt kijken bij een modelabel opzetten. Mijn netwerk is gigantisch gegroeid (want ik kon lang niet alles zelf). Daarnaast weet ik nu veel beter waar mijn krachten liggen.

Ik kijk vooral terug op 2 hele waardevolle jaren met sterke persoonlijke groei. Het feit dat Studio Steelblue ophoudt te bestaan, betekent niet dat mijn missie ophoudt. Sterker nog, mijn drive om de mode-industrie te verduurzamen is alleen maar groter geworden. Ik zie het als een nieuw begin, waarin ik mijn missie voort kan zetten op een manier die beter bij mij past.

Let’s stay in touch!

 

16 november 2020

Stay Connected

Meer blogs

Fibershed x Bianca Streng

De positieve impact van kleding

Roua Atelier ‘Broedplaats, ateliers, workshops’ staat er op het pand waar Roua Atelier gevestigd is. Met het beklimmen van de trap en het doorlopen van

Bianca Streng | Sympany

Het verhaal achter de textielinzamelaar

  Het verhaal achter de textielinzamelaar Er bestaat veel onduidelijkheid over textielinzameling. Zowel voor consumenten als bedrijven. Mag kapotte kleding nu wel of niet in